- 2 udka z kurczaka
- 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- 1/2 łyżeczki majeranku
- sól
- pieprz
- 1/2 łyżeczki papryki czerwonej
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1/2 łyżeczki bazylii
- olej do smażenia
Udka podzielić na pół. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, majerankiem i papryką czerwoną. Podsmażyć z obu stron na oleju. Mięso wyjąc do garnka, a na oleju ze smażenia mięsa podsmażyć posiekaną cebule i czosnek. Potem dodać pomidory, bazylię oraz całość doprawić solą i pieprzem. Dusić około 10 minut. Sos pomidorowy przelać do kurczaka i dusić pod przykryciem do miękkości kurczaka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz