- 500 g mięsa gulaszowego wieprzowego
- 2 cebule
- 3 pieczarki
- 2 ząbki czosnku
- sól morska
- pieprz kolorowy
- 1 liść laurowy
- 2 ziela angielskie
- 1,5 szklanki bulionu
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- olej
Mięso pokroić w kostkę. Czosnek i cebulę obrać. Czosnek pokroić drobno, a cebulę pokroić w piórka, pieczarki pokroić w półplasterki.. Na oleju zeszklić cebulę, potem dodać czosnek. Smażyć chwilę razem. Dodać mięso i smażyć kolejne 10 minut. Następnie dodać pieczarki i smażyć kolejne 5 minut. Po tym czasie dodać przyprawy i bulion. Dusić aż mięso będzie miękkie. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze 5 minut.
ale pysznie wygląda ;))
OdpowiedzUsuń