Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 16 grudnia 2014

Gulasz z cebulką i pieczarką

Składniki:
  • 500 g mięsa gulaszowego wieprzowego
  • 2 cebule
  • 3 pieczarki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól morska
  • pieprz kolorowy
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • 1,5 szklanki bulionu
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • olej
Mięso pokroić w kostkę. Czosnek i cebulę obrać. Czosnek pokroić drobno, a cebulę pokroić w piórka, pieczarki pokroić w półplasterki.. Na oleju zeszklić cebulę, potem dodać czosnek. Smażyć chwilę razem. Dodać mięso i smażyć kolejne 10 minut. Następnie dodać pieczarki i smażyć kolejne 5 minut. Po tym czasie dodać przyprawy i bulion. Dusić aż mięso będzie miękkie. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze 5 minut.

1 komentarz: