- 2 płaty ryby
- przyprawa do ryb
- bułka tarta
- 1 duża marchew
- 2 żrednie cebule
- 4 łyżki kancentratu pomidorowego
- 1 łyżka słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- 2 torebki ryżu
- 1 papryka marynowana
- olej do smażenia
Rybę doprawić przyprawą do ryb i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę pokroić w kostkę. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Marchew i cebulę podsmażyć na oleju, dodać koncentrat pomidorowy i ryż oraz paprykę marynowaną pokrojoną w kostkę. Całość wymieszać, na koniec dodaćrybę pokrojoną w kostkę. Wymiesać, dodaćprzyprawy i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz