Łączna liczba wyświetleń

piątek, 22 lutego 2013

Zapiekanka rybno ryżowa

Składniki:
  • 2 płaty ryby
  • przyprawa do ryb
  • bułka tarta
  • 1 duża marchew
  • 2 żrednie cebule
  • 4 łyżki kancentratu pomidorowego
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 2 torebki ryżu
  • 1 papryka marynowana
  • olej do smażenia
Rybę doprawić przyprawą do ryb i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę pokroić w kostkę. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Marchew i cebulę podsmażyć na oleju, dodać koncentrat pomidorowy i ryż oraz paprykę marynowaną pokrojoną w kostkę. Całość wymieszać, na koniec dodaćrybę pokrojoną w kostkę. Wymiesać, dodaćprzyprawy i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać 25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz