Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 30 marca 2015

Ciasto drożdżowe z automatu


Składniki:
  • 20 g drożdży
  • 300 g mąki pszennej
  • 50 g mąki krupczatki
  • 50 g cukru waniliowego
  • 70 g miękkiego masła
  • 120 ml mleka letniego
  • 1 jajko
Kruszonka:
  • 2 łyżki mąki
  • 1,5 łyżki cukru waniliowego
  • 1 łyżka masła
Do automatu włożyć najpierw masło, mleko i jajko. Potem cukier i mąkę pszenną i krupczatkę. Na koniec rozkruszyć drożdże. Automat do pieczenia chleba nastawić na program podstawowy.
Składniki kruszonki dokładnie wymieszać. Posypać ciasto w automacie, gdy ciasto będzie już rosło. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić na kratce.    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz