Łączna liczba wyświetleń

piątek, 21 sierpnia 2015

Pancakes na maślance z morelami

Składniki:
  • 1/2 szklanki maślanki
  • 1/2 szklanki mąki żytniej
  • 2 łyżki mielonych migdałów
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • morele
  • jogurt naturalny
W dwóch osobnych miseczkach wymieszać składniki suche i mokre. W jednej wymieszać maślankę z jajkiem i olejem. W drugiej mąkę, migdały i proszek do pieczenia. Następnie płynne składniki przelać do suchych i wymieszać łyżką, aby składniki się połączyły. Na rozgrzanej i suchej patelni kłaść po 2 łyżki ciasta i smażyć rumiane placuszki z obu stron. Podawać z jogurtem naturalnym i morelami.

1 komentarz: