Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 14 grudnia 2015

Karkówka duszona w sosie

Składniki:

  • 10 plastrów karkówki lub więcej
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 4 pieczarki
  • sól
  • pieprz
  • papryka czerwona
  • 2 łyżeczki majeranku
  • mąka do obtoczenia
  • 4 ziela angielskie
  • 4 liście laurowe
  • 600 ml bulionu
Cebulę pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Pieczarki i marchewkę pokroić w plasterki lub półplasterki. dodać do cebuli i smażyć około 5 minut. Karkówkę lekko rozbić, doprawić solą, pieprzem i czerwoną papryką. Obtoczyć w mące. Smażyć na oleju z obu stron około minutę. Do garnka włożyć warzywa, karkówkę, a całość zalać bulionem. Dusić do miękkości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz