Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 14 lipca 2016

Sałatka z tuńczykiem i sałatą



Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 pomidor
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 5 garści mieszanki sałat
Sos:
  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
Tuńczyka osączyć z zalewy. Pomidora pokroić na półplasterki, jajka pokroić na cztery, a cebulkę w kostkę. sałatę porwać na mniejsze kawałki. W miseczce wymieszać jogurt naturalny, zioła prowansalskie, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na talerzu ułożyć sałatę. Dookoła poukładać pomidora i jajka. Na sałacie ułożyć osączonego tuńczyka, posypać cebulką i polać sosem jogurtowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz