Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 23 października 2014

Puszyste placuszki dyniowe


Składniki:
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 100 g puree z pieczonej dyni
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mleka
W misce zmiksować jajko, cukier waniliowy i sól. Następnie dodać olej i puree z pieczonej dyni. Zmiksować. Następnie dodawać na przemian mąkę pszenną zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko - cały czas miksując. Na patelni rozgrzać niewielką ilośc oleju. Kłaść po 1 łyżce ciasta na jeden placek. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać np. z cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz