Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 27 listopada 2014

Placuszki jogurtowe z jabłkami

Składniki:
  • 125 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - lub mniej
  • 1 łyżka otrąb owsianych
  • 3 łyżki mąki żytniej
  • 1 nieduże jabłko
  • olej do smażenia
 
 W misce wymieszać jogurt naturalny z jajkiem. Dodać proszek do pieczenia, cukier waniliowy, otręby owsiane i mąkę żytnią. Całość dokładnie wymieszać. Jabłko obrać i pokroić na niedużą kostkę. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Osączyć na papierowym ręczniku. Mozna posypać cukrem pudrem.
 

Placuszki i racuszki

1 komentarz: