Łączna liczba wyświetleń

piątek, 20 kwietnia 2012

Ryba inaczej

U mnie jak prawie w każdy piątek rybka, dziś wersja z pieczarkami, ogórkiem i papryką.


Składniki:

  • 2 płaty ryby
  • 25 dag pieczarek
  • bułka tarta
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • 2 cebule
  • 1/2 słoika papryki marynowanej
  • 1/2 słoika ogórka konserwowego
  • 2 łyżki keczupu
  • olej
Rybę posolić, posypać przyprawą do ryb, pokroić na mniejsze kawałki. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano z obu stron na oleju. Rybę wyjąć, a na tłuszczu ze smażenia ryby podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy się lekko zeszkli dodać pokrojone w półplasterki pieczarki. Posypać solą i smażyć, aż pieczarki zmiękną. Potem dodać paprykę pokrojoną w kostkę i ogórka pokrojonego w półplasterki. Na koniec dodać keczup, rybę i podlać wodą. Chwilę poddusić razem. Można posypać koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz