U mnie jak prawie w każdy piątek rybka, dziś wersja z pieczarkami, ogórkiem i papryką.
Składniki:
- 2 płaty ryby
- 25 dag pieczarek
- bułka tarta
- przyprawa do ryb
- sól
- 2 cebule
- 1/2 słoika papryki marynowanej
- 1/2 słoika ogórka konserwowego
- 2 łyżki keczupu
- olej
Rybę posolić, posypać przyprawą do ryb, pokroić na mniejsze kawałki. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano z obu stron na oleju. Rybę wyjąć, a na tłuszczu ze smażenia ryby podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy się lekko zeszkli dodać pokrojone w półplasterki pieczarki. Posypać solą i smażyć, aż pieczarki zmiękną. Potem dodać paprykę pokrojoną w kostkę i ogórka pokrojonego w półplasterki. Na koniec dodać keczup, rybę i podlać wodą. Chwilę poddusić razem. Można posypać koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz