Łączna liczba wyświetleń

sobota, 21 kwietnia 2012

Truskawkowe marzenie

Już nie mogę doczekać się na truskawki z ogródka, dlatego zrobiłam taki sernik na zimno niestety jeszcze z mrożonymi.



Składniki:

  • 750 g truskawek
  • 500 ml kremówki
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżki żelatyny
  • paczka biszkoptów waniliowych
  •  galaretka truskawkowa

Truskawki z cukrem zmiksować blenderem. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Kremówkę ubić, połączyć z truskawkami. Żelatynę podgrzać by się rozpuściła i dodać do truskawek. Biszkopty ułożyć w tortownicy, zalać masą truskawkową. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i gdy zacznie tężeć zalać masę truskawkową. Schłodzić w lodówce. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz