Łączna liczba wyświetleń

piątek, 26 kwietnia 2013

Zapiekanka z muszelkami

Składniki:
  • 40 dag makaronu muszelki
  • 30 dag mięsa mielonego
  • 2 cebule cukrowe
  • 3 pieczarki
  • 1 papryka czerwona
  • 3 jajka
  • 15 dag startego sera zółtego
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do spaghetti
  • olej
 Mięso mielone podsmażyć na oleju. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Chwilę smażyć razem. Potem dodać pokrojone w półplasterki pieczarki i pokrojone w kostkę pomidory i paprykę. Doprawić i dusić około 20 minut.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Makaron zmieszać z sosem i jajkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i przełożyć makaron z dodatkami. Zapiekać około 25 minut w piekarniku. Przed końcem posypać tartem serem żółtym.
 

1 komentarz:

  1. Pora na zapiekanki rozpoczeta :) coraz wieceje swiezych warzyw jest dostepne. Przepisy kulinarne pelne pomidorow, sera, szparagów, szpinaku mienia sie coraz jasniejszymi barwami w zapiekaniu dań :)

    OdpowiedzUsuń