- 200 g makaronu gwiazdki
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1 cebula
- 1,5 pomidora
- 1 ogórek
- 2 łyżki szczypiorku
- 2 łyżki natki pietruszki
- sól
- pieprz
- 1/2 papryki czerwonej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- 5 łyżek kukurydzy
Makaron gwiazdki ugotować wg przepisu na opakowaniu. Makaron, gdy jest jeszcze ciepły polać olejem z puszki tuńczyka. Gdy makaron ostygnie połączyć z tuńczykiem. Cebulę, pomidora, paprykę i ogórek pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać z makaronem i posiekaną zieleniną. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z jogurtem i majonezem. Dowolnie udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz