Łączna liczba wyświetleń

sobota, 10 maja 2014

Sałatka tuńczykowo ryżowa

Składniki:
  • 1 torebka ryżu
  • 3 jajka
  • 1 pomidor
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 mała cebula
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 10 dag sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Pomidora, paprykę, cebulę i ser żółty pokroić w kostkę. Tuńczyka osączyć z oleju. Ryż połączyć razem z jajkami, warzywami i tuńczykiem. Doprawić i wymieszać z majonezem i jogurtem naturalnym.

1 komentarz: