Łączna liczba wyświetleń

sobota, 9 sierpnia 2014

Pancakes z czerwoną porzeczką

Składniki:
  • 1/2 szklanki mąki żytniej
  • 1/2 szklanki maślanki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • czerwona porzeczka
  • 2 łyżki mielonych migdałów

Białko ubić na sztywną pianę. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mielone migdały. Następnie dodać żółtko, olej i maślankę. Wszystko dokładnie wymieszać, a na koniec delikatnie połączyć z białkiem. Smażyć na rozgrzanej teflonowej patelni. Kłaść po łyżce ciasta i posypać czerwoną porzeczką. Smażyć na rumiano z obu stron.
 
Porzeczkowo mi 2014 Porzeczkowo mi 2014

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz