Składniki:
- 2 łyżki oleju
- 1 czerwona cebula
- 200 g marchewki
- 1 mała pietruszka
- 1 ząbek czosnku
- 2 ziela angielskie
- 1 liść laurowy
- 6-7 szklanek bulionu
- 600 g pomidorów bez skórki
- 150 g fasolki zielonej
- 150 g cukinii
- 150 g makaronu krajanka
- 6 ziemniaków
- 3 listki od buraka
- sól
- pieprz
- liść selera
Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę. Dodać pokrojoną na półplasterki marchew i pietruszkę. Smażyć około 3 minut. Potem dodać posiekany czosnek, a gdy się lekko podsmaży dodać ziele angielskie i liść laurowy, a także liść selera, pokrojone w kostkę pomidory oraz bulion i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę zieloną. Całość dotować, aż fasolka zmięknie. W między czasie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Następnie dodać pokrojoną cukinię, posiekane listki buraczków i makaron. Gotować około 5-10 minut. Doprawić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz