Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 22 maja 2016

Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu



Naleśniki:

  • 250 g mąki
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
Nadzienie:
  • 20 dag mięsa z rosołu
  • marchewka z rosołu
  • 1 średnia cebula
  • 1/2 piersi z kurczaka
  • 4 pieczarki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • 2-3 łyżki śmietany
  • olej
  • 2 łyżki tartego sera żółtego
Z mąki, jajek, mleka i soli przygotować ciasto na naleśniki. Na niewielkiej ilości oleju usmażyć 6 naleśników.
Mięso z rosołu pozbawić kości i skóry - rozdrobnić. Marchewkę, cebulę, pieczarki i kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć pierś kurczaka posypaną przyprawą. Dodać cebulę i pieczarki. Chwilę smażyć razem. potem dodać marchew i mięso z rosołu. Podlać odrobiną wody i dusić jeszcze chwilę razem. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać śmietanę. Podgrzewać jeszcze około 2 minuty. Naleśniki napełniać farszem, zwijać i przekroić na 4 części. Każdą część ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posypać tartym serem. Piec 20 minut w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz