Składniki:
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 4 łyżki kakao
- prawie 3/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki mleka
- 190 g margaryny
W garnuszku roztopić mleko, kakao, cukier i margarynę. Chwilę podgrzewać razem na niedużym ogniu. Dokładnie wymieszać, a potem odstawić do przestudzenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka przełożyć do masy czekoladowej i wymieszać. Dodać również mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Następnie delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Ciasto przełożyć do papilotek i piec około 20-25 minut w 180 stopniach - tak do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć na kratkę, aby wystygły. Na koniec posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz