Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 5 stycznia 2014

Sos pieczarkowy z kostką rosołową

Składniki:
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 kostka rosół z kury
  • pieprz
  • 1 łyżka śmietany 18 %
  • 2 łyżki oleju
Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć cebulkę, potem dodać pieczarki. Całość smażyć przez chwilę, aby pieczarki lekko zmiękły. Potem dodać rozkruszoną kostkę rosół z kury, pieprz i podlać całość wodą. Dusić około 10 minut. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i dusić całość jeszcze około minuty.

4 komentarze:

  1. Śmieszne to trochę prowadzić bloga i dodawać przepisy oparte na kostkach rosołowych .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może dla Ciebie to śmieszne, ale ja dodaję przepisy bo lubię. Nie musisz robić takiego przepisu jak Ci nie odpowiada to z czego robię. Jest to szybki przepis, a jeżeli nikt nie używa kostek rosołowych to dlaczego jest ich tyle w sklepie. Robię to co lubię a jeżeli Tobie nie odopwiada to przecież nie musisz do mnie zaglądać.

      Usuń
    2. To po co pani sie promuje na Mikserze kulinarnym ?? Chyba po to by ludzie zaglądali ??Czyż nie ?? Chyba , że to blog na Pani wewnętrzne potrzeby .. A nie sądzę .. To , że ktoś używa i korzysta z kostek to nie znaczy, że wszyscy mają tą chemię używać . A takie miejsce jak to tylko to promuję .. chyba , że jakieś profity z tego celu?!

      Usuń
    3. W ramach wyjaśnienia, przepis zrobiłam z udziałem kostki, więc go wystawiłam, nikt mi przecież tego nie może zabronić. Nikt nie musi skorzystać z przepisu jeżeli mu się nie podoba skład. A z tego co widać lub nie widać na zdjęciu nie promuję żadnej firmy, więc i profitów nie mam. Jakbym coś promowała napewno na zdjęciu bybyło widać.

      Usuń