- 1/2 piersi kurczaka
- 160 g pieczarek
- 50 g serka topionego śmietankowego
- 2 małe cebule
- 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
- olej
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
- sól
- pieprz
- 1 łyżka śmietany
- ryż
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Kurczaka posypać przyprawą do gyrosa i wymieszać. Olej rozgrzać na patelni i przesmażyć kurczaka. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i smażyć około 2 minuty. Po tym czasie dodać pieczarki pokrojone w półplasterki i smażyć aby zmiękły. Potem dodać serek topiony i koperek. Podlać wodą i dusić około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem oraz śmietaną. Podawać z ryżem.
Bardzo lubię serki topione jako dodatek do sosów i zup. Szkoda tylko, że stają się takie kaloryczne :D
OdpowiedzUsuń