- 25 dag mięsa mielonego
- 50 g dyni
- 1 mała cebulka
- 1/2 suchej bułki
- 1 jajko
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- bułka tarta do obtoczenia
Bułkę namoczyć w wodzie. Odcisnąć. Dynię obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do mięsa dodać startą dynię, posiekaną cebulkę, jajko, odciśniętą bułkę, posiekaną zieleninę i przyprawy. Wyrobić masę. Z masy formować niewielkie kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano na oleju. Podlać wodą i dusić 15-20 minut. Podawać z ziemniakami i np marchewką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz