Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 19 września 2013

Mielone z dynią

Składniki:
  • 25 dag mięsa mielonego
  • 50 g dyni
  • 1 mała cebulka
  • 1/2 suchej bułki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • bułka tarta do obtoczenia
Bułkę namoczyć w wodzie. Odcisnąć. Dynię obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do mięsa dodać startą dynię, posiekaną cebulkę, jajko, odciśniętą bułkę, posiekaną zieleninę i przyprawy. Wyrobić masę. Z masy formować niewielkie kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano na oleju. Podlać wodą i dusić 15-20 minut. Podawać z ziemniakami i np marchewką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz