Łączna liczba wyświetleń

piątek, 20 czerwca 2014

Rolada jabłkowo brzoskwiniowa

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 brzoskwinie
  • 3 jabłka
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 3 łyżki cukru
  • żółtko do posmarowania
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki, żeby miało temperaturę pokojową. Jabłka i brzoskwinie obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, dodać cukier i dusić, aż owoce się lekko rozpadną. Na koniec dodać cynamon, wymieszać i ostudzić. Ciasto francuskie rozwinąć, wyłożyć masę i zrolować. Ułożyć na papierze do pieczenia. Żółtko rozmieszać w miseczce i posmarować roladę. Roladę piec około 30 minut w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz