Składniki:
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 mały pomidor
- 1 łyżka śmietany 18 %
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu żurawinowego
- pieprz świeżo mielony
- 1/4 jabłka
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypiorek do posypania
Jajka pokroić na ósemki i ułożyć na talerzyku w kształcie
kwiatka. Pomidor pokroić na cząstki. Jabłko obrać i zetrzeć na drobnej tarce. W
miseczce wymieszać majonez, śmietanę, chrzan i jabłko, wymieszać. Doprawić pieprzem
i sokiem z cytryny. Na środku jajecznego kwiatka ułożyć sos chrzanowy. Między
jajko powkładać pomidora. Posypać całość świerzo mielonym pieprzem i posiekanym
szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz