Łączna liczba wyświetleń

środa, 21 marca 2012

Roladki schabowe

Niezawodne i idealne na obiad.



Składniki:
  • 5 kotletów schabowych
  • 2 ogórki kiszone
  • 5 plasterków sera żółtego
  • 5 plasterków szynki
  • olej
  • jajko
  • bułka tarta
  • sos do pieczeni ciemny
  • sól
  • pieprz


 Mięso rozbijamy, solimy i pieprzymy z obu stron. Na każdy plaster mięsa kładziemy ser, szynkę, dwa plasterki ogórka, zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Roladki maczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju z dwóch stron, a potem dusimy około 30 minut. Sos do pieczeni przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i polewamy gotowe roladki.

3 komentarze:

  1. też lubię dodawać szynki i serka :)
    pozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie,
    szana-banana
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. W moich rejonach nazywają to zrazami. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju nadziewane mięsa i roladki, Bardzo apetyczne, moje smaki. Pozdrawiam Agnieszka

    OdpowiedzUsuń