Składniki:
- 5 kotletów
schabowych
- 2 ogórki
kiszone
- 5 plasterków
sera żółtego
- 5 plasterków
szynki
- olej
- jajko
- bułka tarta
- sos do
pieczeni ciemny
- sól
- pieprz
Mięso rozbijamy, solimy i pieprzymy z obu stron.
Na każdy plaster mięsa kładziemy ser, szynkę, dwa plasterki ogórka, zwijamy w
roladkę i spinamy wykałaczką. Roladki maczamy w jajku i bułce tartej, smażymy
na oleju z dwóch stron, a potem dusimy około 30 minut. Sos do pieczeni
przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i polewamy gotowe roladki.
też lubię dodawać szynki i serka :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie,
szana-banana
www.gastronomygo.blogspot.com
W moich rejonach nazywają to zrazami. :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wszelkiego rodzaju nadziewane mięsa i roladki, Bardzo apetyczne, moje smaki. Pozdrawiam Agnieszka
OdpowiedzUsuń