Łączna liczba wyświetleń

sobota, 17 marca 2012

Kurczakowe galaretki



Składniki:
  • pół piersi kurczaka
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 marchew
  • 1 mała pietruszka
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 3 łyżki kukurydzy
  • natka pietruszki
  • pieprz


Żelatynę namocz w ok 100 ml zimnej wody. 5 szklanek wody zagotuj, dodaj kostki rosołowe, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w plasterki oraz pierś z kurczaka pokrojoną na mniejsze kawałki. Gotuj do miękkości ok 20 minut. Warzywa i mięso wyjmij i ostudź a mięso pokrój na mniejsze kawałki. Bulion przecedź i rozpuść w nim żelatynę, dopraw pieprzem. W małych salaterkach układaj wszystkie składniki. Zalej galaretką i wstaw do lodówki.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz