Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 7 maja 2012

Rafaello z krakersami

Pyszne kokosowe i kremowe ciasto, które rozpływa się w ustach.

Składniki:
  • 2 opakowania krakersów
  • 1 litr mleka
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 żółtka
  • 2 paczki wiórków kokosowych
  • 1 i 1/2 margaryny
Z mleka odlać 1 i 1/2 szklanki, dodać do tego cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz obie mąki. Całość wymieszać. Pozostałą część mleka zagotować i ugotować budyń. Po wystudzeniu budyń utrzeć z margaryną i wiórkami kokosowymi ( 1/2 opakowania zostawić). Przełożyć3 warstwy:
- krakersy
- masa
- krakersy
- masa
- krakersy
- masa
- wierzch posypać pozostałymi wiórkami kokosowymi

2 komentarze: