Pyszne kokosowe i kremowe ciasto, które rozpływa się w ustach.
Składniki:
- 2 opakowania krakersów
- 1 litr mleka
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliowy
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 żółtka
- 2 paczki wiórków kokosowych
- 1 i 1/2 margaryny
Z mleka odlać 1 i 1/2 szklanki, dodać do tego cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz obie mąki. Całość wymieszać. Pozostałą część mleka zagotować i ugotować budyń. Po wystudzeniu budyń utrzeć z margaryną i wiórkami kokosowymi ( 1/2 opakowania zostawić). Przełożyć3 warstwy:
- krakersy
- masa
- krakersy
- masa
- krakersy
- masa
dawno temu robiłam, bardzo smaczne
OdpowiedzUsuńkolejna wrersja pyszności - dziekuje za udział w akcji :)
OdpowiedzUsuń