Łączna liczba wyświetleń

piątek, 28 czerwca 2013

Bagietkowe zapiekanki


Składniki:
  • 3/4 bagietki
  • masło do smarowania
  • 2 pieczarki
  • 10-15 dag kiełbasy cienkiej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • 15 dag sera żółtego
  • przyprawa do pizzy
Bagietkę pokroić na kromki 1,5-2 cm. Każdą kromkę posmarować masłem. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ułożyć na kromkach. Z kiełbaski zerwać skórkę i pokroić na cieniutkie plasterki. Ułożyć na pieczarkach. Paprykę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a ogórka pokroić w plasterki. Ułożyć na kromkach. Posypać tartym serem i przyprawą do pizzy. Zapiekać w piekarniku aż ser się rozpuści.

1 komentarz: