- 40 dag kalafiora
- 3/4 szklanki mąki
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
- papryka słodka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- słodki sos chili
Kalafior podzielić na różyczki i gotować około 15 minut w osolonym wrzątku. Osączyć na sicie. Mąkę, mleko i jajko zmiksować blenderem. Doprawić przyprawami i ponownie wymieszać. Ciasto powinno być takie jak na naleśniki. Kalafiora maczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z każdej strony. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać ze słodkim sosem chili.
Witam.Fajny przepis na kalafior.Lubię bardzo chili a super pomysł by go dodać do kalafiora.Za tak dobrą robotę nominuję twój blog do LIEBSTER BLOG AWARD.Pozdrawiam.to
OdpowiedzUsuńDziękuję za nominację.
Usuń