Składniki:
- 1/2 piersi kurczaka
- 1 łyżka zielonego sosu chili
- 1 łyżka marynaty do mięsa pikantnej
- 1 łyżka oleju
- 25 dag pieczarek
- 2 cebule
- 1/2 papryki czerwonej
- 2 łyżeczki koncentratu
- 30 dag penne
- sól
- pieprz
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Dodać sos chili, marynatę i olej. Wymieszać. Przykryć i wstawić na 40 minut do lodówki. Po tym czasie kurczaka podsmażyć na oleju. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i paprykę pokrojoną w paski. Chwilę smażyć razem. Potem dodać pieczarki pokrojone w półplasterki, podlać wodą i dusić 15 minut. Przed końcem dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Dusić jeszcze 5 minut. Sos podawać z makaronem penne ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.
Uwielbiam taki makaron, idealna propozycja na obiad :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie proste, pożywne dania. Pyszności ;)
OdpowiedzUsuń