Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 12 stycznia 2016

Sałatka tuńczykowa z jajkiem


Składniki:

  • 50 dag ugotowanego makaronu świderki
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 średnia cebula
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
Ugotowany makaron przełożyć do miski. Tuńczyka osączyć z oleju, lekko rozdrobnić i dodać do makaronu. Cebulę, paprykę, ugotowane jajka i ogórki pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć i dodać z warzywami do makaronu. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z jogurtem naturalnym i majonezem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz