Łączna liczba wyświetleń

środa, 27 kwietnia 2016

Schab pieczony


Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 3 łyżki soli
  • zioła prowansalskie
  • papryka słodka
  • majeranek
  • 2 ząbki czosnku
1,5 szklanki wody zagotować z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Ostudzić. ! litr wody posolić i połączyć z wywarem. Schab umieścić w marynacie i nakłuć wykałaczką. Odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin. Potem wyjąć,natrzeć przyprawami i odstawić na 3 godziny. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać do połowy wodą. Przykryć i piec 1-1,5 godziny w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz