Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 16 lipca 2013

Zapiekane naleśniki pieczarkowe

Naleśniki:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki + 2 łyżki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
Nadzienie:
  • 30 dag pieczarek
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 15 dag śmietany 18%
  • 15 dag sera żółtego
  • sól
  • pieprz
Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować i odstawić na 15 minut. Po tym czasie usmażyć 7 naleśników.
Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Cebulę posiekać w kosteczkę. Cebulę podsmażyć na oleju. Dodać pieczarki i dusić razem 5 minut. Potem dodać śmietanę, połowę startego sera oraz sól i pieprz do smaku. Naleśniki smarować nadzieniem, złożyć w trójkąt i ułożyć w nasmarowanym naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Posypać resztą startego sera żółtego. Zapiekać 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz