Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 28 stycznia 2014

Muffinki czekoladowo orzechowe


Składniki:
  • 1 szklanka mąki
  • 1/4 szklanki cukru
  • 2 łyżki miodu
  • szczypta soli
  • 3 łyżki mielonych orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 50 g stopionej margaryny
  • 5 kostek gorzkiej czekolady
  • 4 kostki mlecznej czekolady
  • cukier puder do posypania
Mąkęwymieszać razem z cukrem, solą, mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać jajko, miód, mleko i stopioną przestudzoną margarynę. Całość wymieszać. Obie czekolady posiekać i dodać do przygotowanego ciasta. Wymieszać. Ciasto przełożyć do sylikonowych foremek na mffinki. Piec około 25 minut w 200 stopniach, aby babeczki się zrumieniły. Powystudzeniu posypać cukrem pudrem.
 


Orzech

2 komentarze: