Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1/4 szklanki cukru
- 2 łyżki miodu
- szczypta soli
- 3 łyżki mielonych orzechów laskowych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mleka
- 50 g stopionej margaryny
- 5 kostek gorzkiej czekolady
- 4 kostki mlecznej czekolady
- cukier puder do posypania
Mąkęwymieszać razem z cukrem, solą, mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać jajko, miód, mleko i stopioną przestudzoną margarynę. Całość wymieszać. Obie czekolady posiekać i dodać do przygotowanego ciasta. Wymieszać. Ciasto przełożyć do sylikonowych foremek na mffinki. Piec około 25 minut w 200 stopniach, aby babeczki się zrumieniły. Powystudzeniu posypać cukrem pudrem.
pyszności:) ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję, szybko i smacznie
OdpowiedzUsuń