Łączna liczba wyświetleń

środa, 22 stycznia 2014

Naleśniczki zapiekane pod serem

Naleśniki:
  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • sól
  • 1 łyżka oleju
  • tłuszcz do smażenia
Farsz:
  • 250 g piersi z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 1/2 papryki marynowanej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 25 g serka topionego paprykowego
  • 1 łyżka przyprawy złocistej do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka na twardo
Dodatkowo:
  • 50 g sera żółtego
 
Składniki na naleśniki połączyć w misce za pomocą miksera i usmażyć naleśniki. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć posypane przyprawą do kurczaka na rumiano. Obrane pieczarki pokroić w kostkę. Paprykę, cebulę i ugotowane jajka pokroić w kostkę. Do kurczaka dodać pokrojone pieczarki, paprykę i cebulę. Przesmażyć razem. Dodać pokrojone jajko, wymieszać i dodać pokrojony serek topiony. Doprawić solą i pieprzem. Naleśniki napełnić farszem, zwinąć i pokroić na 4 części. Pokrojone naleśniki ułożyć w posmarowanym naczyniu żaroodpornym. Posypać tartym serem i piec 15-20 minut.


Naleśniki w każdej postaci

2 komentarze: