Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 16 maja 2013

Sos pomidorowy z boczkiem i cukinią

Składniki:
  • 20 dag surowego boczku
  • 10 dag mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 2 pomidory
  • 10 dag cukinii
  • 1 łyżeczka przyprawy do kebabu
  • 1 łyżeczka przyprawy do grilla
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju
  • 30 dag makaronu tagiatelle
  • szczypiorek
Boczek pokroić w kostkę i razem z mięsem mielonym podsmażyć na oleju. Doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Dodać pokrojoną cebulę. Chwilę smażyć razem. Potem dodać pomidora i cukinię pokrojone w kostkę i smażyć razem, aby cukinia lekko zmiękła. Makaron ugotować w osolonej wodzie i podawać razem z sosem.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz