Moje kolejne danie z pysznym makaronem Międzybrodzkim. Tym razem świderki. Powiem, że są pyszne i większe od tych co jadałam do tej pory i to jest ich zaletą.
Kotleciki:
- 1 jajko
- 350 g mięsa mielonego
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- olej
- 2 ogórki konserwowe
- 1 papryka marynowana
- 6 pieczarek
- 2 cebule
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- bulionetka pieczeniowa
- liść laurowy
- 2 ziela angielskie
- 250 g makaronu świderki Międzybrodzkiego
Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone w kostkę ogórki i paprykę i chwilę dusić razem. Dodać kotleciki, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Podlać wodą. Gotować około 15 minut. Po tym czasie dodać bulionetkę pieczeniową i trochę wody. Dusić około 5 minut. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i podawać razem z kotlecikami i sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz