- 120 g śmietany 18 %
- 100 g miodu
- 3 jajka
- 10 dag margaryny
- 160 g mąki
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 dag cukru pudru
- 4 łyżeczki soku z cytryny
- 3 łyżeczki gorącej wody
Śmietanę, miód, jajka, cukier i margarynę ubić razem, dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszać.
Babkową formę wysmarować margaryną i posypać bułką tatą. Wylać do niej ciasto i piec 35-40 minut.
Lukier: wszystkie składniki wymieszać i polać upieczone i wystudzone ciasto. Dowolnie udekorować np cukrowym pisakiem.
Interesująco musiała smakować z miodem :)
OdpowiedzUsuńTak nadaje trochę inny smak.
Usuń