Łączna liczba wyświetleń

środa, 20 marca 2013

Babka miodowo kakaowa

Składniki:
  • 120 g śmietany 18 %
  • 100 g miodu
  • 3 jajka
  • 10 dag margaryny
  • 160 g mąki
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Lukier:
  • 10 dag cukru pudru
  • 4 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 łyżeczki gorącej wody
Śmietanę, miód, jajka, cukier i margarynę ubić razem, dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszać.
Babkową formę wysmarować margaryną i posypać bułką tatą. Wylać do niej ciasto i piec 35-40 minut.
Lukier: wszystkie składniki wymieszać i polać upieczone i wystudzone ciasto. Dowolnie udekorować np cukrowym pisakiem.

2 komentarze: