Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 4 marca 2013

Ziemniaczano mięsny kociołek

Składniki:
  • 50 dag mięsa na gulasz
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 5 pieczarek
  • 2 papryki marynowane
  • 1 pomidor
  • 50 dag ziemniaków
  • przyprawa do gulaszu
  • sól
  • pieprz
  • kostka mięsna
  • papryka ostra
  • zioła prowansalskie
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Mięso pokroić w kostkę, a cebulę w grubszą kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać olej. wrzucić mięso, zrumienić, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć razem. Pieczarki pokroić w półplasterki, a paprykę w kostkę. Mięso podlać wodą, dodać kostkę mięsną, sól, pieprz, paprykę ostrą, zioła prowansalskie i przyprawę do gulaszu. Dusić na małym ogniu około 30 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Do mięsa dodać pieczarki, paprykę, ziemniaki i pomidora pokrojonego w kostkę. Całość mieszać od czasu do czasu i dusić około 35 minut by ziemniaki były miękkie. Można ewentualnie doprawić i  dodać koncentrat pomidorowy. Dusić około 5 minut.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz