- 50 dag mięsa na gulasz
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 5 pieczarek
- 2 papryki marynowane
- 1 pomidor
- 50 dag ziemniaków
- przyprawa do gulaszu
- sól
- pieprz
- kostka mięsna
- papryka ostra
- zioła prowansalskie
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Mięso pokroić w kostkę, a cebulę w grubszą kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać olej. wrzucić mięso, zrumienić, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć razem. Pieczarki pokroić w półplasterki, a paprykę w kostkę. Mięso podlać wodą, dodać kostkę mięsną, sól, pieprz, paprykę ostrą, zioła prowansalskie i przyprawę do gulaszu. Dusić na małym ogniu około 30 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Do mięsa dodać pieczarki, paprykę, ziemniaki i pomidora pokrojonego w kostkę. Całość mieszać od czasu do czasu i dusić około 35 minut by ziemniaki były miękkie. Można ewentualnie doprawić i dodać koncentrat pomidorowy. Dusić około 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz