Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 28 marca 2013

Wielkanocne wiosenne jajka

Składniki:
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1,5 łyżki posiekanego szczypiorku
  • świeżo mielony pieprz
Do dekoracji:
  • 3 plasterki ogórka
  • 3 plasterki pomidora
  • natka pietruszki
Jajka przekroić na połówki, ułożyć na talerzyku. Śmietanę i majonez połączyć z posiekaną zieleniną i pieprzem. Sos rozłożyć na jajka, posypać natką pietruszki. Obok jajek ułożyć pomidora, ogórka i natkę pietruszki. Wszystko posypać świeżo mielonym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz