- 1/2 kg sera białego mielonego
- 1 budyń śmietankowy
- 20 dag cukru
- 1 cukier waniliowy
- 4 jajka
- 10 dag margaryny
- 5 dag rodzynek
- paczka herbatników
- kilka kropel aromatu cytrynowego
Do sra białego dodać budyń i margarynę. Wymieszać. Białka jajek oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na krem. Wymieszać z serem. Dodać rodzynki i aromat cytrynowy. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą serową. Podłużną blaszkę posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wyłożyć herbatnikami i masą serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut w temp 180 stopni.
Uwielbiam sernik, a na Wielkanoc musi być obowiązkowo :)
OdpowiedzUsuńŚliczny
Ja również uwielbiam serniki.
UsuńMmm, pyszności!
OdpowiedzUsuń