- 2 płaty ryby
- bułka tarta
- 2 torebki ryżu
- sos meksykański w słoiku
- marchewka
- pietruszka
- duża cebula
- olej
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Filety z ryby rozmrozić i posoić. Pokroić na niewielkie kawałki. Kawałki ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Marchewkę i pietruszkę zetrzećna tarce o dużych oczkach, a cebulę pokroić w kostkę. Warzywa poddusić na 2 łyżkach oleju, posolić. Ryż ugotowaćwedług przepisu na opakowaniu, osączyć i wysypaćz torebek. Dodać sos meksykański i uduszone warzywa. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Połowę risotto przełożyć do naczynia żaroodpornego, potem ułożyć kawałki ryby i pozostałą cześć ryżu. Zapiekać około 25 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Nigdy nie jadłam, ciekawie wyglada:)
OdpowiedzUsuńSmakuję również ciekawie, ma taki ostrzejszy smak jak dodałam sos meksykański.
Usuń