Łączna liczba wyświetleń

piątek, 22 marca 2013

Zapiekane risotto meksykańskie

Składniki:
  • 2 płaty ryby
  • bułka tarta
  • 2 torebki ryżu
  • sos meksykański w słoiku
  • marchewka
  • pietruszka
  • duża cebula
  • olej
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Filety z ryby rozmrozić i posoić. Pokroić na niewielkie kawałki. Kawałki ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Marchewkę i pietruszkę zetrzećna tarce o dużych oczkach, a cebulę pokroić w kostkę. Warzywa poddusić na 2 łyżkach oleju, posolić. Ryż ugotowaćwedług przepisu na opakowaniu, osączyć i wysypaćz torebek. Dodać sos meksykański i uduszone warzywa. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Połowę risotto przełożyć do naczynia żaroodpornego, potem ułożyć kawałki ryby i pozostałą cześć ryżu. Zapiekać około 25 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

2 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam, ciekawie wyglada:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smakuję również ciekawie, ma taki ostrzejszy smak jak dodałam sos meksykański.

      Usuń