- 30 dag mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 papryka czerwona
- 2 cebule
- 2 żabki czosnku
- 4 pieczarki
- dowolny makaron
- 2 łyżki bułki tartej
- 1/2 litra bulionu
- sól
- pieprz
- przyprawa do gyrosa
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Cebulę pokroić w kostkę. Do mięsa dodać połowę cebuli, jajko, bułkę tartą, 3 pieczarki starte na tarce o dużych oczkach, sól, pieprz i przyprawę do gyrosa. Masę wymieszać i uformować pulpeciki. Pozostałą część cebuli i posiekany czosnek zeszklić na oleju. Dodać bulion, mąkę, koncentrat pomidorowy i pokrojoną w kostkę paprykę oraz jedną pieczarkę. Do sosu włożyć pulpeciki i gotować około 30 minut. Podawać z ugotowanym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz