Łączna liczba wyświetleń

piątek, 30 sierpnia 2013

Sałatka muszelkowa

Składniki:
  • 20 dag makaronu małe muszelki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 mała cebulka
  • 2 ogórki kiszone
  • koperek
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą. Paprykę i ogórki kiszone pokroić w kostkę, a cebulkę drobno posiekać. Koperek pokroić. Do makaronu dodać pokrojone ogórki, cebulkę i paprykę oraz koperek, a także osączoną kukurydzę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Majonez wymieszać z keczupem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszać z sałatką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz