- 20 dag makaronu małe muszelki
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 mała cebulka
- 2 ogórki kiszone
- koperek
- 1/2 puszki kukurydzy
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka keczupu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą. Paprykę i ogórki kiszone pokroić w kostkę, a cebulkę drobno posiekać. Koperek pokroić. Do makaronu dodać pokrojone ogórki, cebulkę i paprykę oraz koperek, a także osączoną kukurydzę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Majonez wymieszać z keczupem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszać z sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz