Łączna liczba wyświetleń

środa, 30 lipca 2014

Cukiniowe placuszki z otrębami i migdałami

Składniki:
  • 300 g cukinii
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki żytniej
  • 1 łyżka otrąb owsianych
  • 1 łyżka mielonych migdałów
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Cukinię obrać (jak ktoś woli można nie obierać) i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, odstawić, a jak puści sok odcisnąć. Następnie dodać mąkę, otręby owsiane i mielone migdały oraz jajko i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rumiane placuszki. Osączyć na ręczniku papierowym.
 
Cukinia 2014 Tydzień z cukinią

2 komentarze:

  1. Świetne placuszki, moje smaki :) Robiłam podobne jednakże dodatek otrąb jest bardzo ciekawy i z pewnością wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń