Łączna liczba wyświetleń

sobota, 19 lipca 2014

Pancakes z jagodami i morelami

Składniki:
  • 1 szklanka mąki żytniej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka otrąb owsianych
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • mleko
  • szczypta soli
  • morele
  • jagody
  • jogurt naturalny

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i otręby owsiane. Dodać żółtka i olej. Dokładnie wymieszać razem z mlekiem , do takiej konsystencji jak gęsta śmietana. Białka ubić z solą na sztywną pianę i dokładnie wmieszać z mąką i jajkami. Placuszki smażyć na suchej patelni na rumiano z obu stron. Podawać posmarowane jogurtem naturalnym i posypane jagodami i pokrojoną morelą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz