Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 13 lipca 2014

Naleśniki z morelami


 Składniki:

 
  • 1/2 szklanki mąki żytniej
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 2 łyżki mielonych migdałów
  • szczypta soli
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cukru
  • ok 3/4 szklanki mleka
  • jogurt naturalny
  • morele
 
W misce wymieszać mąkę żytnią, otręby owsiane i mielone migdały. Następnie dodać sól, proszek do pieczenia, jajka i cukier. Całość miksować i stopniowo dodawać mleko, aż powstanie gładka masa na naleśniki. Naleśniki smażyć na niewielkiej ilości oleju. Podawać posmarowane jogurtem naturalnym i pokrojonymi morelami.
 
                                  Lato w pełni!

6 komentarzy:

  1. Wspaniałe naleśniki takich jeszcze nie jadłam.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie na placuszki z brzoskwinią.

    OdpowiedzUsuń
  2. W takim razie polecam, bo smak ich w połączeniu ze słodką morelą mnie zaskoczył i były pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pyszności, zapraszam do siebie na naleśniki z borówkami :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Twoje naleśniki również wyglądają pysznie.

      Usuń
  4. Nie robiłam jeszcze naleśników z mąki żytniej. Dziękuję za udział w akcji

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam równie dobrze smakują, jak ze zwykłej mąki.

      Usuń