Łączna liczba wyświetleń

środa, 6 sierpnia 2014

Zupa warzywna z pomidorami

Składniki:

  • 2 łyżki oleju
  • 1 czerwona cebula
  • 200 g marchewki
  • 1 mała pietruszka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 ziela angielskie
  • 1 liść laurowy
  • 6-7 szklanek bulionu
  • 600 g pomidorów bez skórki
  • 150 g fasolki zielonej
  • 150 g cukinii
  • 150 g makaronu krajanka
  • 6 ziemniaków
  • 3 listki od buraka
  • sól
  • pieprz
  • liść selera
Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę. Dodać pokrojoną na półplasterki marchew i pietruszkę. Smażyć około 3 minut. Potem dodać posiekany czosnek, a gdy się lekko podsmaży dodać ziele angielskie i liść laurowy, a także liść selera, pokrojone w kostkę pomidory oraz bulion i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę zieloną. Całość dotować, aż fasolka zmięknie. W między czasie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Następnie dodać pokrojoną cukinię, posiekane listki buraczków i makaron. Gotować około 5-10 minut. Doprawić.
 
                           Lato w pełni!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz