Łączna liczba wyświetleń

piątek, 23 maja 2014

Tuńczykowa sałatka na kanapki


Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka sałatkowego w oleju
  • 5 jajek na twardo
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 czerwona cebula
  • 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 8 kromek chleba
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
Tuńczyka osączyć z oleju. Jajka na twardo obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i ogórki kiszone również  pokroić w kostkę. Tuńczyka połączyć z warzywami, jajkami oraz posiekaną natką pietruszki. Całość doprawić solą i pieprzem. Na koniec całość połączyć z majonezem i jogurtem naturalnym. Sałatkę podawać ułożoną na chlebie.

1 komentarz: