Łączna liczba wyświetleń

środa, 4 kwietnia 2012

Wiosenne wielkanocne jajka

Pasuje na śniadanie wielkanocne, ale nie tylko.




Składniki:
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18% Piątnica
  • 1,5 łyżki natki pietruszki
  • 1,5 łyżki szczypiorku 
  • świeżo mielony pieprz
Do dekoracji:
  • 3 plasterki ogórka
  • 3 plasterki pomidora
  • natka pietruszki

 
Jajka przekroić na połówki, ułożyć na talerzyku. Śmietanę i majonez połączyć z posiekaną zieleniną (trochę pozostawić) i pieprzem. Sos rozłożyć na jajka, posypać pozostałą zieleniną. Obok jajek ułożyć pomidora, ogórki i natkę. Wszystko posypać świeżo mielonym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz