Łączna liczba wyświetleń

piątek, 31 stycznia 2014

Motylki orzechowo czekoladowe

Składniki:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 10 łyżek mielonych orzechów laskowych
  • 1/2 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 9 dag margaryny
  • 1/2 czekolady
Margarynę rozpuścić, a następnie ostudzić. Do miski wsypać mąkę, mielone orzechy laskowe, cukier, sól, proszek do pieczenia i całość wymieszać. Dodać jajko i margarynę. Zagnieść ciasto. Czekoladę posiekać i wymieszać z ciastem. Ciasto rozwałkować i wycinać foremką ciasteczka. Układać na papierze do pieczenia i piec 15 minut w     180 stopniach. Po ostudzeniu ciasteczka można posypać cukrem pudrem. Z podanej ilości wyszło 18 ciasteczek.


Orzech

3 komentarze: